Verschillende programma’s en bijeenkomsten

  • Samen een boek of een verhaal lezen*
  • Samen een film bekijken
  • Samen naar poëzie luisteren

Waar mogelijk, wordt achtergrondinformatie, toelichting en verduidelijking gegeven.

*Als een boek vooraf lezen teveel moeite is, kan ook tijdens de bijeenkomst zelf een verhaal worden gelezen en besproken.

Podium voor Palestina inschakelen?

Dit kan op verschillende manieren. Misschien hoort u al bij een groep (leesclub of gespreksgroep) die belangstelling heeft om een bijeenkomst over Palestijnse cultuur te houden. In overleg maken wij dan afspraken over programma, datum, tijd en plaats.

Of u organiseert speciaal voor de gelegenheid een bijeenkomst en nodigt mensen daarvoor uit.

Ook kan een programma van Podium voor Palestina deel uitmaken van een groter geheel zoals een congres of manifestatie.

Afhankelijk van uw wensen kan de bijeenkomst worden aangekleed met een hapje en drankje in Palestijnse stijl.

Wie organiseert dit?

Podium voor Palestina is een initiatief van Marianne Dagevos. Zij studeerde literatuurwetenschap, is een groot liefhebber van literatuur en cultuur en geeft regelmatig gastlessen en presentaties. Daarnaast is zij een regelmatig bezoeker van Israël en Palestina en verdiept zij zich in de geschiedenis en het dagelijks leven van dit bijzonder mooie en bijzonder ingewikkelde stukje Midden-Oosten.

Wat zijn de kosten?

Podium voor Palestina rekent geen kosten voor voorbereiding en uitvoering van de bijeenkomsten. Eventuele kosten voor aanschaf van boeken, huur van AV-middelen, publiciteit en hapjes en drankjes worden gedragen door de organisatoren. Als deelnemers na afloop willen bijdragen aan een goed doel in Palestina, kunnen wij verschillende suggesties doen.